zondag 7 april 2013

Nieuwe locatie JOP

Is de nieuwe locatie voor de JOP in Obdam van draagvlak voorzien? Nee!
Met de vermelding in het Koggennieuws maakt de gemeente bekend waar zij de jongeren ontmoetingsplek in Obdam naartoe willen verplaatsen. De huidige locatie aan de Braken, zoals destijds aan de wens van de jongeren is voldaan, wordt niet bezocht en gebruikt waar het voor dient. Het college heeft ervoor gekozen om deze overkapping te gaan verplaatsen naar een locatie waar de huidige jongeren om vragen en wel naast en tegen de sporthal de Stap en het zwembad. In de commissie Burger & Bestuur is door het GBK expliciet gevraagd aan welke locatie het college aan dacht voor deze JOP. Daar werd geen antwoord op gegeven, omdat men eerst met de betrokkenen en omwoners wenste te overleggen. De vraag is nu is er overleg geweest? Ja, maar niet met alle partijen in de omgeving en daar waar wel overleg mee is geweest met veel protest. Dus waarom dan al werkzaamheden verrichten (het zandbed is al aangelegd) terwijl er nog niets definitief is en waaruit de officiƫle publicaties spreekt over de ontvangen aanvragen voor een omgevingsvergunning, waarbij men nog geen zienswijzen kan indienen??

Op voorhand zijn er veel protesten en terecht;  A) privacy van een omwonende is weg, B) er komen veel kleine kinderen in aanraking met deze situatie tijdens het uitoefenen van hun sport zoals voetbal, handbal, atletiek, zwemmen en tennis, C) de kinderopvang moet langs deze locatie, D)de afgelegen locatie geeft naast het station nog meer mogelijkheden tot vandalisme aan fietsen, scooters en auto’s van bezoekers van het station en omgeving, E) het onrechtmatig gebruiken van het zwembad ligt op de loer, F) vernielingen aan de sporthal zullen aan de orde komen, G) de stalling van fietsen voor het zwembad ligt voor de locatie, H) de veiligheid van treinreizigers komen in het geding en ga zo maar door.
Deze locatie is juist niet een die het probleem oplost, het GBK blijft pleiten voor een constructieve en permanente oplossing: een jongerencentrum waar men kan ‘hangen’ en waar de jeugd iets kan doen wat men leuk vindt, desnoods onder begeleiding.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten