donderdag 25 april 2013

FAILLIET

Mulder Obdam vraagt faillissement aan.
Na 77 jaar valt het doek voor bouwbedrijf Mulder Obdam. Het bedrijf zal zelf het faillissement aanvragen. De Rechtbank in Alkmaar zal waarschijnlijk binnen een week na deze aanvraag het faillissement bekrachtigen en met onmiddellijke ingang een curator aanstellen. Dat heeft het bedrijf zojuist gemeld.

Een afnemende bouwproductie, onverkochte woningen, een afname in de verkoop van ontwikkelde projecten met als gevolg een liquiditeitsprobleem –waardoor een grote betalingsonmacht ontstond- hebben het bedrijf de das omgedaan. Pogingen om het bedrijf in afgeslankte vorm voort te zetten, bleken op korte termijn niet meer te realiseren.

Donderdag 25 april jl. zijn de medewerkers van het bouwbedrijf ingelicht over het op handen zijnde faillissement en werd uitleg gegeven over oorzaak en gevolg.

In de afgelopen periode werd een aantal medewerkers gedetacheerd bij collega bedrijven en crediteuren. Met de detachering bij diverse crediteuren werd een deel van de uitstaande schuld voldaan. Bovendien werden in deze periode een viertal projecten versneld opgeleverd om de opdrachtgever van een bijna gereed zijnd project te vrijwaren tegen het gevolg van het faillissement.

nu maar hopen op een doorstart.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten