woensdag 17 april 2013

Jop in Obdam niet verplaatst.

De voorgenomen verplaatsing van de ontmoetingsplek voor jongeren (jop) van de Braken naar een plek bij het station in Obdam gaat niet door.
Burgemeester en wethouders hebben besloten hiervan af te zien nadat sportverenigingen en een aantal inwoners bezwaar hadden gemaakt.  
                                                                                      
In de commissie Burger en Bestuur zijn mede door stevige kritiek vanuit Gemeente Belangen Koggenland de risico’s en de maatschappelijke impact van de locatie bij het station extra belicht. Met de evaluatie die nog vers in ons geheugen ligt, waar complimenten voor het gevoerde beleid zijn geuit, is de huidige locatie aan de Braken ook onderdeel van geweest van de uitslag. Nut en noodzaak voor verplaatsing was daarom voor het GBK niet aangetoond. De nieuwe locatie zou als katalysator functioneren in verleidend gedrag, zoals je kind alleen in en snoepwinkel loslaat.

Burgemeester Leoni Sipkes vindt het erg jammer. Ze had de jongeren graag de kans gegeven zich gedurende zes maanden te bewijzen. ,,We hadden afgesproken dat als er klachten zouden zijn, de jop onmiddellijk zou worden afgebroken.''

1 opmerking:

  1. Laat het in ieder geval bestaan voor het uitoefenen van legale graffiti..

    BeantwoordenVerwijderen