vrijdag 4 oktober 2013

Verlenen Horeca vergunning aan dorpshuis de Brink doodsteek voor horeca.

Als de gemeente Koggenland toestaat dat in dorpshuis De Brink in Obdam o.a. bruiloften en verjaardagsfeesten mogen worden gehouden is dat de doodsteek voor de gevestigde commerciële horeca in Obdam. Dat schrijven de uitbaters van het tegenover De Brink gelegen Wapen van Obdam de gemeente.

Deze stelling wordt door Gemeente Belangen
Koggenland breed gesteund, het dorpshuis gaat hiermee zijn kerntaken voorbij. In de commissie is dit expliciet door het GBK aangegeven. Het CDA zag dat anders, zij gaven aan dat de Brink zich in zwaar weer bevindt. Vandaar de reactie van het GBK dat de soep niet zo heet wordt gegeten dan deze wordt opgediend.

De horeca ondernemers Tim en Manon Ursem van het Wapen van Obdam, drijven het horecabedrijf sinds 1 augustus vorig jaar. Ze houden het hoofd boven water door werkweken van 80 uur te maken. ,,Het is geen vetpot.’’
Dat stichting De Brink Obdam een volledige horecavergunning wil is voor hen een ’onaangename verrassing’. In De Brink worden al geregeld feesten gegeven voor vrijwilligers of zelfs kennissen van vrijwilligers. ,,Oneerlijke concurrentie'', stelt Ursem.


Gemeente Belangen vindt dat ook en mede door het feit dat een dorpshuis voornamelijk op vrijwilligers draait en de ondernemer alleen betaalde krachten heeft. Regels worden gemaakt niet alleen om te worden nageleefd, maar ook uit bescherming.

1 opmerking:

  1. wellicht dat de horeca haar prijzen eens in bedwang kan houden.
    mensen die een gezellig avondje in het café willen, schrikken af door de hoge prijzen.. tenslotte moeten dorpsbewoners met een wat smallere portemonaie ook zo nu en dan een betaalbaar verzetje worden vergund. het is dus niet zo eenvoudig als de horeca, gesteund door het GBK, het stelt.

    BeantwoordenVerwijderen