woensdag 8 mei 2013

Nog twee bv's Mulder Obdam (Holding en Grondfinanciering) failliet

De rechtbank heeft vandaag nog twee bv's van bouwbedrijf Mulder Obdam failliet verklaard.
Het gaat om de Holding en om Grondfinanciering. Vorige week gingen al 'Bouw' en 'Ontwikkeling' bankroet. De faillissementen zijn uitgesproken op eigen aanvraag van de aandeelhouders, maar wel op instigatie van de curator Alexander Claus.

Claus: "Deze twee bv's zijn zo verweven met de al failliete bv's dat er geen andere mogelijkheid was."De verwevenheid zit met name in het feit dat de vier bv's tot dezelfde fiscale eenheid behoren en dat ze ieder apart verantwoordelijk zijn voor een gezamenlijke financing, een comte joint-overeenkomst. Bovendien hingen de vier bv's ook verzekeringstechnisch aan elkaar.
Curator Alexander Claus verwacht overigens dat het bij deze vier bv's blijft voor wat betreft de faillissementen bij de Mulder Obdam groep.
Die vier bv's vormen wel het leeuwendeel van de groep. Behalve de ING-bank, die ultimo 2011 een kreditefaciuliteit van 9,7 miljoen bood aan Mulder Obdam verwacht de curator dat met name de UWV een grote vordering zal indienen.
Het UWV neemt de betaling van de niet uitbetaalde lonen over in het kader van de loongarantieregeling. Die betaling wordt vervolgens bij de curator als boedelvordering ingediend. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten