donderdag 20 juni 2013

Geurcirkel

Voorstel gewijzigde geurverordening als zand in de ogen.
Met een uitgewerkt financieel verslag heeft het college aan de vraag van een deel van de raad voldaan, echter geeft het alleen financiƫle consequenties weer en niet de impact van de leefomgeving van verschillende geurcirkels. Voor diegene die niet weten waar het over gaat: op de Braken is decennia een varkenshouder gevestigd zonder enige vorm van overlast, echter met de uitbreidingsdrang van de gemeente in de woningbouw is een project , genaamd Tuinderweijde, voorgedragen om binnen de geurcirkel van de varkensboer te realiseren. Hierdoor zijn 2 ontwikkelaars en de gemeente als inbrengers van de gronden mee gemoeid.

Vanaf de aankoop door de gemeente van de gronden van de Diaconie, heeft Gemeente Belangen Koggenland zich verzet tegen een grootschalig opgezet woongebied in de nabijheid van deze intensieve veehouderij op de Braken. Deze ondernemer wordt door die plannen in zijn vrijheid van het ondernemerschap beperkt als er gekozen worden binnen een niveau van tamelijk slecht woon en leefmilieu, het bestemmingsplan Tuinderweijde te ontwikklen.

Het GBK blijft bij zijn oordeel dat alleen tot de geur contouren van de cirkel 2 gebouwd mag worden en doet een beroep op collega raadsleden dit te delen.                            
Zeker gezien de vorige stemming over dit onderwerp waarbij het GBK, PvdA, OKe en de VVD unaniem eens waren dat je niet moet gaan bouwen binnen een stankcirkel. Het feit dat er mogelijk gekozen gaat worden voor een hogere waarde als maximum, kan doelen op mogelijke druk op een eerder genomen beslissing vanwege financiƫle overwegingen en niet in het belasng voor de toekomstige inwoners.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten